Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


Οι επίορκοι πουλάνε την ηρωίνη

Ημερομηνία: 08/03/2013 
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Στο Δημόσιο υπάρχουν εφτά χιλιάδες επίορκοι, οι οποίοι θα απολυθούν πάραυτα, χωρίς προειδοποίηση και αποζημίωση. Εφτά χιλιάδες επίορκοι! Το ακούς και φαντάζεσαι τις ορδές του Τζέγκις Χαν να προελαύνουν στα χωριά της Κίνας, να καίνε, να γκρεμίζουν, να σκοτώνουν, να βιάζουν. Εφτά χιλιάδες επίορκοι! Στρατός μαφιόζων του Σικάγο της ποτοαπαγόρευσης, πληρωμένοι δολοφόνοι, εκβιαστές, πρεζέμποροι, τζογαδόροι, νταβατζήδες. «Οι επίορκοι υπάλληλοι έπρεπε να έχουν απολυθεί χθες!» φωνάζει η ΔΗΜ.ΑΡ., σε μια κατρακύλα αριστερής ευαισθησίας. Και θα την γλιτώσουν, σύντροφοι, κοτζαμάν επίορκοι με μια απολυσούλα; Ούτε ένα μαστίγωμα, μια κρεμάλα, ένας ανασκολοπισμός, βρε αδελφέ;

Αν δεν ήταν τόσο τραγικό, αν δεν αφορούσε ανθρώπινες ζωές και υπολήψεις, θα ήταν επιεικώς γελοίο. Για να μην ξεστομίσουν τη λέξη «απόλυση», βαφτίζουν επίορκους χιλιάδες εργαζόμενους, νομίζοντας οι ανόητοι ότι έτσι θα έχουν και την πίτα ολάκαιρη και τον Τόμσεν χορτάτο. Δίπλα στους πραγματικούς επίορκους, σε αυτούς που έστηναν κομπίνες στις εφορίες, στο ΙΚΑ, στις πολεοδομίες, δίπλα στους γιατρούς που ζητούσαν οι άθλιοι φακελάκια για να κάνουν μια εγχείρηση, δίπλα στους αστυνομικούς που πούλαγαν προστασία στην παραλιακή, στο ίδιο τσουβάλι με τα καθάρματα μπαίνουν και όσοι αργούν να πάνε στη δουλειά τους, όσοι αντιμιλούν στους ανωτέρους τους, όσοι δεν δείχνουν ιδιαίτερη ζέση για την αποστολή που τους έχει αναθέσει το κράτος. Εγκληματίες και απείθαρχοι, όλοι την ίδια ποινή: Απόλυση χωρίς αποζημίωση.

Προκειμένου να ικανοποιήσουν την απαίτηση του Μνημονίου για 25.000 απολύσεις, οι απατεώνες που μας κυβερνούν είναι ικανοί να βαφτίζουν όποιον δεν πάει με τα νερά τους επίορκο. Πρόσφατα παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο ενός δήμου εργαζόμενος που συμμετείχε σε κινητοποιήσεις και τώρα κινδυνεύει με απόλυση. Πρόσφατη είναι επίσης και η υπόθεση υπαλλήλου του ΟΑΕΔ, που βγήκε από το σπίτι του για να βοηθήσει έναν Πακιστανό που τον πατούσαν κάτω τα ΜΑΤ, παραπέμφθηκε σε δίκη για αντίσταση κατά της αρχής και τώρα κινδυνεύει κι αυτός με απόλυση. Ένας ταραξίας και ένας που παρεμποδίζει τα ΜΑΤ: Αυτοί κι αν είναι επίορκοι!

Και το αποκορύφωμα: Θα χαρακτηρίζουν, λέει, επίορκους όσους δημόσιους υπάλληλους χρωστούν στην εφορία! Τους έκοψαν κατά 40% τους μισθούς, τους αύξησαν κατά 40% τους φόρους και τώρα ετοιμάζονται να τους απολύσουν, επειδή δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους! Πρόκειται για εκστρατεία μαζικής εξόντωσης, με την παρότρυνση και υπό τις ιαχές των καθεστωτικών ΜΜΕ, εκείνων δηλαδή που προστατεύουν τους φύλακες της λίστας Λαγκάρντ.

Δεν αρκεί που θα ρίξουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, θα τους φορτώσουν και την ανεξίτηλη ρετσινιά του επίορκου: «Καλά, ρε επίορκε, έχεις μούτρα ρε να μου ζητάς δουλειά; Ψόφα ρε!». Στο Κολοσσαίο είχαν περισσότερο τακτ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου