Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση των Ε Ρ Α-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  Π.Ε. Ιωαννίνων που αφορά στην συγκροτηση νέου Δ.Σ του Συλλόγου.
ap1
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ -Ε.Ρ.Α.-
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εκπαιδευτικών Ν. Ιωαννίνων

   ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Συναδέλφισσες/οι

Για την ιστορία…..

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Τρίτη, κατά σειρά, συνεδρίαση των νέων μελών του Δ.Σ.,προκειμένου να συγκροτηθεί το προεδρείο του Συλλόγου,  σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού μας .
 Όλες οι παρατάξεις, από την πρώτη συνεδρίαση συμφώνησαν στη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου με ξεχωριστό σκεπτικό  κάθε μια,  πράγμα απολύτως σεβαστό σε δημοκρατικές διαδικασίες. Στην τρίτη ψηφοφορία υπήρξαν δύο υποψηφιότητες, όπως και στις δύο πρώτες: Μια από την παράταξη της ΕΡΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ( τέσσερις έδρες στο νέο Δ.Σ.) και μια από την παράταξη της ΔΗΣΥ ( πρώην ΠΑΣΚ, με τέσσερις επίσης έδρες στο Δ.Σ.).Η διαδικασία σε περίπτωση ισοψηφίας θα οδηγείτο σε κλήρωση, όπως ρητά προβλέπει το σχετικό άρθρο του καταστατικού μας, αλλά και ο σχετικός με τη διαδικασία Ν. 1264/82.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ ( τρείς έδρες στο νέο Δ.Σ.) έσωσε την ….κατάσταση ( !!!) και με μία ψήφο στον υποψήφιο της ΔΗΣΥ και δύο λευκές επανεξελέγη πρόεδρος ο συνάδελφος Στέφανος Σίντος με πέντε ψήφους. Ο υποψήφιος της ΕΡΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  συνάδελφος Γιάννης Στέφος έλαβε τέσσερις ψήφους. Υπήρξαν και δυο λευκές ψήφοι.
Με τέσσερις ψήφους και επτά λευκές εξελέγη γενική γραμματέας η συναδέλφισσα Ελευθερία Νάτσια, αφού δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.
Για τη θέση του αντιπροέδρου κατετέθησαν δύο υποψηφιότητες:  εκείνη του Γιάννη Στέφου που έλαβε πάλι   τέσσερις  ψήφους και μια δεύτερη από τη ΔΑΚΕ  του συναδέλφου Θοδωρή Τζαρούχη που έλαβε πέντε ψήφους, αφού είχε τη στήριξη της ΔΗΣΥ… Βρέθηκαν  και δύο λευκές ψήφοι.
Στη συνέχεια εκλέχτηκε ταμίας ο συνάδελφος Χρήστος Στουγιάννος με τέσσερις ψήφους και επτά λευκές και ειδικός γραμματέας ο συνάδελφος  Ευάγγελος Παπουτσής  με πέντε ψήφους  και επτά λευκές.  

Αυτά για την ενημέρωσή σας……

Συναδέλφισσες/οι

Πριν την τρίτη συνεδρίαση δηλώσαμε και έχει γραφεί στα πρακτικά ότι θα  λειτουργήσουμε δημιουργικά και κριτικά  στο νέο Δ.Σ. Οι προτάσεις μας θα είναι συνεχείς . Για την όλη μας στάση και συμπεριφορά θα ενημερώνεστε ανελλιπώς, οι δε απόψεις σας   θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες . Με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις υποσχόμαστε πως: 

o       Δεν θα πάψουμε στιγμή να υπερασπιζόμαστε το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης, που υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού, που επιχειρείται να καταρρακωθεί.  
o       Δε θα σταματήσουμε  να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους,  στην επιχειρούμενη φτωχοποίηση του τόπου μας, στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, στο ρήμαγμα των εργασιακών σχέσεων, στις απολύσεις, στην καταστρατήγηση άρθρων του συντάγματος, στον εκφασισμό της κοινωνίας μας, στην τρομοκράτηση του Λαού μας, στην τρικομματική κυβέρνηση που διαλύει τις ζωές μας…

Αυτά για μας συναδέλφισσες/οι δεν αποτελούν « επαναστατική γυμναστική», αλλά πηγάζουν από μια βαθύτατα πολιτική στάση και υποχρέωσή μας είναι και η έκφρασή τους και η υλοποίησή τους.  Επίσης, δεν αποτελούν βερμπαλιστικά σχήματα. Αυτά μπορεί  κανείς  να τα βρει  σε ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων, παλαιότερων και πολύ πολύ….. πρόσφατων.
           
Συναδέλφισσες/οι

Θα διεκδικούμε πάντα τα δίκαια αιτήματά σας , θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι  μας χρειαστείτε τόσο στο Δ.Σ. όσο και στο υπηρεσιακό συμβούλιο . Να είστε και σεις κοντά μας στους αγώνες μας…

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους σας !!!!!  




Υ.Γ: Τηλέφωνα επικοινωνίας μελών Δ.Σ.:  Ζήνδρος Βασίλης         6946791838

                                                                               Μπαλαμάτσια Μαρίνα  6972869549

                                                                               Τζαχρήστας Δημήτρης  6972099064

                                                        
                                             Στέφος Γιάννης  ( και για θέματα ΠΥΣΠΕ)   6944392910

Μπορείτε , επίσης, να ενημερώνεστε για τη δράση της «ΕΡΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»  και από τον δικτυακό τόπο του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Ιωαννίνων  http://www.syldnioa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου